KUC0


Een collectief van vijf kunsteducatieve organisaties met een hart voor kunstbeleving en cultuur maar ook voor kinderen.


De betrokken partners zijn reeds vele jaren actief op het vlak van kunsteducatie binnen de gemeente Assenede en of/Zelzate. Ze mochten door de jaren heen ervaren dat er heel wat vraag is naar kunstbeleving bij het brede publiek, maar dat het vooral voor jonge kinderen niet eenvoudig is 

om door het bos de bomen te zien. 'Is dans wel iets voor mij? Durf ik wel te acteren en op een podium te staan? Is een instrument bespelen moeilijk? Kan ik wel mooi tekenen? Hoe kan ik een eigen kunstwerkje maken?' Jonge kinderen zijn hierin nog heel zoekend waardoor het niet evident is om op jonge leeftijd reeds een gerichte keuze te maken.  


En zo kwam het idee om KUCO in het leven te roepen. Een cursus die initiatielessen bundelt om kinderen de kans te geven te proeven en kennis te maken met al deze verschillende kunstdisciplines. Dit alles bovendien binnen de eigen gemeente én wat Assenede betreft zelfs op de locaties van de diverse organisaties. Hierdoor kunnen kinderen op latere leeftijd een weloverwogen keuze maken en wordt de drempel om door te stromen naar één of andere vorm van kunsteducatie of kunstbeleving verlaagd. 

Waar gaan de lessen in Assenede door? 

Muziekschool Ars Musica

Kapelledreef 2, Assenede 

Dominiek Reynaert & Lieve Willems

+32 486 57 69 04 

Jeugdtheater Triangel

Schoolstraat 1, Assenede

Jarno Calle & Frank Calle

+32 479 39 67 08

De Zee-hond

Molenstraat 19, Assenede

Jos Vergauwe

+32 472 95 82 25

Miekes Kunstatelier

Schoolstraat 1a, Assenede

Mieke Mechelinck & Elif Ricourt

+32 478 97 55 49

Dancepointe

Schoolstraat 1, Assenede

Michelle De Corte & Helena Vandecasteele

+32 497 65 52 86

Waar gaan de lessen in Zelzate door? 

Alle lessen gaan door in GBS De Krekel - Emiel Caluslaan 9