Het collectief


Vijf enthousiaste organisaties waar kunstbeleving en kunsteducatie al sinds jaar en dag centraal staan. 

Voor KUCO slaan zij de handen in elkaar.

Maak kennis met het collectief en met de inhoud van de KUCO-lessen.

Ars Musica


Muziek is zoveel meer dan 'noten-leren'. Ars Musica stelt de muzikale deuren open voor kleuters vanaf 4 jaar tot volwassenen van alle leeftijden! Op een creatieve en uitdagende manier muziek leren en beleven daar draait het bij Ars Musica om. Klassiek, pop en jazz, individueel of in groep, een algemene opleiding of eerder verdiepend... Ars Musica biedt beslist wat jij zoekt!  


Tijdens de muzieklessen bij KUCO maken kinderen kennis met instrumenten, leren ze ritmes spelen op slagwerkinstrumentjes en djembés, leren ze de eerst nootjes lezen en spelen op het klokkenspel en boomwhackers. Uiteraard gebruiken we ook ons eigen instrument 'de stem' en zingen we wekelijks de pannen van het dak. 

www.muziekschoolarsmusica.be

Dancepointe


Dans is een sport! Dans is kunst! Dans is plezier! Met kwalitatieve danslessen gegeven door gediplomeerde dansdocenten worden leerlingen bij Dancepointe

creatief en technisch uitgedaagd. Van klassiek tot hedendaags over modern, jazz en street,... Voor elke leeftijd en elke stijl vind je bij Dancepointe wat je zoekt! 

 

Tijdens de KUCO-danslessen staat dansen centraal aangevuld met spel, creatie en bewegen waarbij de nadruk ligt op samen ontdekken, ervaren en plezier maken. De lessen zijn uiteraard toegankelijk voor jongens en meisjes! Dans is sport, kunst én plezier in één! Kom het zelf maar eens ontdekken! 

www.dancepointe.be

De Zee-Hond


In de Zee-Hond maken kinderen spelenderwijs kennis met een brede waaier aan materialen en technieken. Tekenen, druktechnieken, batikken, blueprint, knutselen, zelfs timmeren en naaien. Experimenteren met klei, water- en textielverf, drukinkt, houtskool, speksteen. Op een speelse wijze maar veilig leren omgaan met werkmateriaal (zaagjes, hamers, vijsmachine,...) is ook een uitdagende opdracht.


Tijdens de creatieve KUCO-lessen zullen de kinderen in overleg een keuze kunnen maken uit volgende opdrachten: houtskoolportret, isolatieprint, kleiwerkje, schaduwtekenen, werken met karton, werken met figuurzaag, kadertje maken, zandtekeningen, je naam met houten letters drukken,... Té gek toch? Zin in? 

www.walrusartstudio.com

Miekes Kunstatelier


Hier kunnen volwassenen en kinderen zich artistiek ontplooien, op het eigen tempo. Avonturiers die zich willen uiten en verdiepen in de schilder-of tekenkunst. De nadruk ligt op het leren door te doen, en dit onder professionele begeleiding.


Tijdens de teken- en schilderlessen bij KUCO kijken we via allerlei leuke opdrachten naar kunst. Vaak geïnspireerd op hedendaagse kunstenaars maar ook oude meesters schuwen we niet. Allerhande teken- en schildertechnieken doen we stap voor stap voor. We reiken daarbij heel wat materialen aan en maken kennis met houtskool, bister, potlood, aquarelverf, gouacheverf, pastelkrijt en zoveel meer… Laat de kunstenaar in jou maar al bovenkomen.

www.miekeskunstatelier.be

Jeugdtheater Triangel


Kinderen van 6 tot 18 jaar met interesse voor podiumkunsten kunnen bij Triangel terecht. Zij krijgen de kans om de eigen creativiteit te ontwikkelen en op een speelse manier theaterervaring op te doen. Tijdens diverse projecten worden ze ondergedompeld in een een bad van technieken om deze nadien toe te passen in een theater- of musicalvoorstelling. Bij Triangel moeten kinderen en jongeren vooral plezier kunnen beleven.


Tijdens de theaterlessen bij KUCO maken kinderen kennis met diverse theatertechnieken waarbij zij de eigen mogelijkheden kunnen exploreren. Op een speelse manier werken ze met hun stem en eigen lichaam en kunnen ze hun eigen fantastie verder ontwikkelen.

Jeugdtheater Triangel vzw